Cancelarul Olaf Scholz a dezvaluit, duminica, in timpul unui dialog public cu ocazia zilei portilor deschise a guvernului federal, ca Vladimir Putin i-a spus ca Belarus si Ucraina nu ar trebui sa fie de fapt state independente.

Scholz a precizat ca presedintele rus Vladimir Putin a inceput razboiul cu scopul de a „cuceri” Ucraina. El l-a acuzat pe presedintele rus Vladimir Putin ca a lansat un atac asupra Ucrainei din motive „complet absurde”.

„NATO nu a fost niciodata o amenintare la adresa Rusiei”, a declarat el duminica, la Berlin.

Scholz a mentionat ca, in timpul discutiilor dinaintea inceperii razboiului din februarie, l-a asigurat pe Putin ca Ucraina nu va adera la NATO „in urmatorii 30 de ani”. Cu toate acestea, Putin a avut idei „complet absurde”, a spus Scholz. Presedintele rus i-a spus, de exemplu, ca Belarus si Ucraina nu ar trebui sa fie de fapt state independente, informeaza Deutsche Welle.

Olaf Scholz este sigur ca Vladimir Putin a planificat acest razboi cu mult inainte de inceperea invaziei rusesti in Ucraina, la 24 februarie.

Urmatoarea tinta a Kremlinului este Belarus. Cancelarul Scholz dezvaluie ce i-a spus Putin: „Belarus si Ucraina nu ar trebui sa fie de fapt state independente”

Lasă un răspuns