Realitatea.md : Intersecția dintre bd. Dacia și str. Băcioii Noi va fi reamenajată, iar semafoarele vor activa într-un nou regim

0
1196

Intersecția dintre bulevardul Dacia din sectorul Botanica al capitalei cu strada Băcioii Noi va fi reamenajată. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Național de Patrulare, aici vor fi instalate semafoare pentru pietoni, iar cele pentru șoferi vor activa într-un regim nou. 

Astfel, va fi introdusă faza a treia de lucru a semafoarelor, pentru virarea la stînga de pe bandă a treia de circulație a bd. Dacia spre str. Băcioii Noi (ambele direcții), cu amplasarea unei săgeți de culoare verde pe fundalul negru spre stângă.

Totodată, vor fi amenajate trecerile pentru pietoni pe str. Băcioii Noi pe ambele părți ale intersecției și trecerile vor fi iluminate.

De asemenea, se planifică amenajarea trotuarelor pentru pietoni în perimetrul intersecției; construirea trotuarului pentru pietoni pe str. Băcioii Noi, tronsonul cuprins între bd. Dacia și stradela Băcioii Noi; instalarea stației de transport public pe bd. Dacia, direcția spre Aeroport; repararea stației existente pe bd. Dacia direcția spre str. Grădina Botanică; repararea părții carosabile pe bd. Dacia și str. Băcioii Noi; reînnoirea marcajul rutier și a indicatoarelor rutiere, conform normelor tehnice în vigoare și aplicarea benzilor rezonatoare transversale.

Potrivit INP, măsurile se vor lua pentru a spori securitatea în trafic în această zonă, deoarece intersecția dată este una dintre cele mai primejdioase din capitală și unde au loc frecvent accidente rutiere.

mai mult al : http://www.realitatea.md/intersectia-dintre-bd–dacia-si-str–bacioii-noi-va-fi-reamenajata–iar-semafoarele-vor-activa-intr-un-nou-regim–video-_73800.html

Lasă un răspuns