Publika.md : Aproape un milion de cetățeni moldoveni au obținut cetățenia română în ultimii ani

0
934

Aproape un milion de cetățeni moldoveni au obținut cetățenia română în ultimii zece ani. Pentru mulți cetățenia este o şansă în plus la o viață mai bună în România sau în Uniunea Europeană. Cozile formate la centrele unde se depun actele pentru obținerea cetățeniei române sunt o realitate de zi cu zi. Și nu există semne că lucrurile se vor schimba prea curând, scrie tvr.ro.

În fiecare zi cetățeni moldoveni trec Prutul și vin la Iași să își depună actele pentru obținerea cetățeniei române.

Cetățenii moldoveni se bucură de tratament special. Ei depun cerere de redobândire a cetățeniei, considerandu-se că sunt descendenți ai unor cetățeni români care au pierdut fără voia lor cetățenia în 1940. Sunt exceptați de la această regulă locuitorii din Transnistria.

În România sunt cinci centre în care locuitorii de dincolo de Prut îți pot depune cererile de redobândire a cetățeniei.

Anual, statul român procesează o sută de mii de cereri de redobândire a cetățeniei din partea locuitorilor Republicii Moldova. Că e vorba de cetățeni anonimi sau de elitele Republicii Moldova, cetățenia română este o calitate importantă peste Prut.

Citește mai mult: https://www.publika.md/aproape-un-milion-de-cetateni-moldoveni-au-obtinut-cetatenia-romana-in-ultimii-ani_3000319.html#ixzz5BU8Eh4Xj
Follow us: @publikatv on Twitter | publika.md on Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.