Andrei Caramitru : La Club România / Stoian Marius „cu idei, concepte și evenimente care modelează lumea”

0
325

TOP 5 GLOBAL, cu idei, concepte și evenimente care modelează lumea. Pe platforma CLUB ROMÂNIA STUDIO, un spațiu deschis pentru toți cei care cred în proiectul România Euro-Atlantică.

Cu Andrei Caramitru, specialist în industria tech și în Corporate Finance, fondator Kessel Run Ventures, o companie de startup-uri în Olanda.
1. Inflație și penurie
2. Scăderea comerțului și re-localizarea producției
3. Războiul pe resurse
4. Revoluția sistemului fiscal
5. Implozia Rusiei, declinul Chinei și Germaniei

Andrei Caramitru :

Ce se va întâmpla cu economia in următorii ani? Cum se va reconfigura lumea?
In video-ul de mai jos, la invitația Club România /Stoian Marius, dau elementele principale de răspuns:
– pornim de la fracturile economice care au dus la cutremurul de acum: schimbarea sistemului energetic (fraking, green), conflictul între elitele economice (industrie/imobiliare vs. tech), liberalism excesiv (monetarist si comercial), creșterea Chinei.
– Pornind de aici, discut noul echilibru al viitorului si cele 5 mari tendințe globale: inflație si penurie; de-globalizare si localizare; războiul pe resurse; schimbarea sistemului fiscal si creșterea taxelor pe capital si avere; implozia Rusiei si declinul Chinei si al Germaniei.
După 15 minute, eu zic că o sa vă fie un pic mai clar in ce si cum sa investiți si la ce sa vă așteptați. Ca e haos mare si e cazul sa discutam si sa ne gândim puțin si la viitor.
Per total – eu zic ca mesajul e optimist, DACĂ știm cum sa navigăm furtuna, pentru că vântul ne va bate din spate. Tot e ceva.

Lasă un răspuns