10TV.md : 18 mai, Ziua Internațională a Muzeelor. Cum și unde se celebrează la Chișinău

0
1142

Iubitorii de artă și istorie își vor putea alimenta pe deplin pasiunea în acest sfârșit de săptămână. 68 de muzee din republică își anulează taxele de intrare pentru o întreagă zi. Expoziții, spectacole, recitaluri de muzică clasică – toate își vor aștepta vizitatorii pe 18 mai, de Ziua Internațională a Muzeelor.

Muzeul Național de Artă îi va bucura pe admiratorii ilustrului pictor român Corneliu Vasilescu, cunoscut drept părintele picturii abstracte, cu o expoziție de excepție.  Tot aici, se vor desfășura cursuri de coregrafie, iar vizitatorii vor putea admira, în premieră, tablouri dinamice.

Pentru prima dată avem o expoziție de artă interactivă. Ceea ce se înțelege astăzi prin noile forme de prezentare a artei, cu intervenții media, cu sunet, cu mișcare, cu realitate”, a declarat directorul Muzeului de Arte a Moldovei, Tudor Zbârnea.

Cei care vor opta pentru Muzeul Național de Istorie se vor putea delecta cu filme documentare, ateliere de creație, piese care vor pune în scenă tradiții militare și jocuri puzzle cu tematică istorică.

„La dispoziția publicului vor fi puse, de asemenea, trei panouri tematice foto cu decupări, pentru ca vizitatorii să-și imortalizeze chipul”, a declarat șefa relații cu publicul a Muzeului Național de Istorie.

Doritorii care vor merge la Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală vor putea participa la inaugurarea pavilionului pentru muzică.

mai mult la :  10tv.md/2018/05/17/18-mai-ziua-internationala-a-muzeelor-cum-si-unde-se-celebreaza-la-chisinau/

Lasă un răspuns