Sushi, una dintre delicatesele bucătăriei japoneze, îşi face, încet dar sigur, loc între preferinţele culinare ale locuitorilor Republicii Moldova. Un tânăr şi-a deschis propriul restaurant acasă, în oraşul Ungheni. Vorbim despre Mihai Ceban care, la 26 de ani, a devenit un exemplu bun de urmat pentru alţi tineri din localitate. A investit peste 6 000 de euro, bani pe care i-a câştigat lucrând în străinătate.
Bun venit în Japonia … de la Ungheni. Nu ne-am teleportat într-un restaurant din Tokyo, ci suntem în unicul local specializat în gastronomia japoneză din Ungheni. Proprietarul, dar şi bucătarul-şef, este Mihai Ceban.
A gustat din deliciile bucătăriei japoneze când a lucrat într-un restaurant luxos din Moscova. Acolo a fost cucerit de această meserie, în special de prepararea acestor bucate. La început i-a fost mai greu, însă acum prepară un rol de sushi în doar 5 minute.
Să deschizi un restaurant de sushi departe de Chişinău înseamnă să îţi asumi un mare risc. Mihai a tras, însă, lozul câştigător. Mâncarea japonezilor este pe placul locuitorilor din Ungheni. La patru luni de la deschidere mii de clienţii au trecut, deja, pragul restaurantului.
Şi cum clientii localului apreciaza, deja, toate felurile de sushi, Mihai încearcă acum şi reţete mult mai … exotice.