sâmbătă, 23 noiembrie 2024
18.4 C
Орхей

Companie românească creeaza peste 700 de locuri de muncă și investeste 4 milioane de euro la o nouă fabrică de textile din Bălți

Must Read

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Peste 700 de locuri de muncă au fost create la fabrica „Molltex-grup”, inaugurată astăzi în Parcul Industrial „Răut” din municipiul Bălți. Noua fabrică de confecții este o investiție de 4 milioane de euro și face parte din grupul român „Ostazar”. Investitorul planifică extinderea companiei și în orașul Dondușeni. Cea de-a doua fabrică, cu o capacitate de aproximativ 1000 de locuri de muncă, urmează a fi deschisă în luna iulie curent, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Premierul Pavel Filip a menționat că lansarea unor noi proiecte confirmă că lucrurile în Republica Moldova se mișcă în direcția corectă, mulțumind investitorilor pentru încrederea acordată și determinarea de a-și dezvolta afacerile în țara noastră. „Fiecare fabrică deschisă înseamnă că investitorii găsesc aici un mediu de afaceri predictibil, în care cu plăcere poți să-ți lansezi un business. Pentru cei care munciți aici, inaugurarea acestei fabrici înseamnă un loc de muncă. Astfel, mai puțin oameni vor pleca peste hotare, vom avea familii întregite, iar acest lucru este cel mai important pentru mine”, a spus Pavel Filip.

Prim-ministrul s-a referit la acțiunile întreprinse pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, care au dus la rezultate concrete, precum crearea a 60 de mii de locuri de muncă noi și 115 milioane de dolari investiții în Zonele Economice Libere, pe parcursul anului trecut. „Pentru a rezolva problemele existente, nu este altă cale decât să ne suflecăm mânecile la Guvern, să asigurăm condițiile necesare ca investitorii să vină și să construiască întreprinderi. Doar așa capacitatea financiară a statului va deveni una mai mare și vom avea bani în buget ca să facem investiții sociale și publice”, a subliniat Pavel Filip. În același timp, premierul a accentuat necesitatea continuării reformelor în justiție, dar și importanța dezvoltării învățământului dual. Anul acesta, 700 de elevi vor învăța meseria direct la întreprinderi.

Investitorul Dmitri Karaman a subliniat că a luat decizia de a investi în Moldova după întrevederea de anul trecut cu premierul Pavel Filip. „Îi mulțumesc domnului prim-ministru că m-a convins să vin să-mi fac o familie și în Republica Moldova. Familia crește, echipa crește, muncim împreună și vrem să investim mai mult”, a spus Dmitri Karaman.

După prezentarea de modă organizată pentru demonstrarea articolelor fabricate, premierul a vizitat hala de producție și a vorbit cu angajații despre condițiile de muncă și nivelul de remunerare. Muncitoarele s-au arătat mulțumite de salariu și posibilitatea de a lucra acasă, menționând că anterior au muncit peste hotarele țării.

Înființată în anul 2000, în România, „Oztasar” SRL este astăzi în topul companiilor de profil, incluzând patru fabrici în județele Prahova și Dâmbovița și un centru de design și logistică cu sediul în Marea Britanie.

Tot astăzi, premierul a vizitat fabrica „InfinitTextil” din municipiul Bălți. Întreprinderea, deschisă în anul 1997, reprezintă o investiție autohtonă. Articolele textile produse aici sunt exportate în Marea Britanie, Italia și România. „InfinitTextil” s-a extins și la Chișinău. În total la cele două fabrici sunt create peste 700 de locuri de muncă. Cifra de afaceri a companiei este de aproximativ 3 milioane de lei lunar.

https://www.moldpres.md/news/2018/05/25/18004396

- Advertisement -spot_img

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img
Latest News

Moscova confirmă primul atac cu rachetele ATACMS al ucrainenilor. Anunțul oficial al Ministerului Apărării

Ucraina ar fi folosit deja rachetele ATACMS cu rază lungă de acțiune împotriva unei ținte militare ruse în noaptea...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img

Descoperă mai multe la Plaiul Orheian ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura