Duminica, 24 februarie, romanii vor privi consternati (a cata oara?) cum, in republica de peste Prut, de mult-disparuta Uniune Sovietica se lupta cu la-fel-de-departata Uniune Europeana.

Un nume urat mirositor. Putine nume sunt mai urat mirositoare in Republica Moldova precum cel al lui Ilan Sor. Afacerist veros, vinovat de escrocherii majore si nenumarate, insurat cu o cantareata din Daghestan, cu nume de scena Jasmin (cu zece ani mai mare decat el!), populist precum un Mazare la puterea a saptea, care a cumparat voturile alegatorilor pentru Primaria Orheiului cu concerte gratuite in aer liber, cu cadouri nenumarate oferite orheienilor si cu cel mai de prost gust si tipator mod de viata al unei persoane publice.

Sor este, de fapt, o combinatie rara de Dan Diaconescu, Borcea si Irinel Columbeanu, cu un puternic damf sovietic. Are pasaport moldovenesc de doar cativa ani, detine echipa de fotbal din Orhei (FC Milsami- nume inventat chiar de el), are pe mana operarea aeroportului din Chisinau si vorbeste foarte prost si rar limba romana, de altfel, neavand nici prea multi ani de scoala.

Toate afacerile sale sunt din zona „gri”: fotbal, duty-free etc. Ilan Sor a fost arestat preventiv, dar apoi a fost eliberat de regimul care are disperata nevoie de mascarici precum acesta.

Batalia pentru Orhei .聽 Paradigma alegerilor din 24 februarie se regaseste concentrata in batalia pentru colegiul uninominal Orhei, desenat de catre politehnologii de la Hotelul Nobil pentru Ilan Sor. In acest colegiu, se va consuma una dintre putinele lupte electorale „pe bune”.

Colegiul respectiv a fost menit lui Ilan Sor. Acesta, pentru cine inca nu stie, este cel in numele caruia s-a furat 1 miliard de dolari din bancile moldovenesti in 24-25 noiembrie 2014, cu nici o saptamana inainte de precedentele alegeri parlamentare.

Ilan Sor, impreuna cu grupul sau de firme, a fost identificat in raportul Kroll 2, al firmei de experti americani in investigatii financiare, drept principalul beneficiar al miliardului furat in 2014.

Ilan Sor a furat acel miliard de dolari, cu complicitatea prim-ministrului de atunci Iurie Leanca, cel care a adus miliardul respectiv de la Banca Nationala la bancile comerciale devalizate.

Pentru a intelege pe deplin furtul miliardului de dolari, sa observam ca, astazi, Iurie Leanca este „viceprim-ministru pentru Integrare Europeana„. Adica partenerul lui Sor la devalizarea bancilor cu a saptea parte a PIB-ului de atunci este pus de Vladimir Plahotniuc sa faca „integrare europeana”.

Credeti ca o exista cineva din Uniunea Europeana care sa nu inteleaga bascalia Chisinaului? Daca dintr-una din bancile sistemului central american (Federal Reserves) s-ar fi furat 1 miliard de dolari, s-ar fi declansat o vanatoare generala si universala impotriva devalizatorilor.

In schimb, daca miliardul s-a furat din cel mai sarac stat european, de la cea mai saraca banca centrala europeana, hotii sunt numiti ministri sau sunt asteptati sa devina deputati alesi intr-un colegiu pentru ei desenat!

mai multe la : www.ziare.com

L膫SA葰I UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here