ZdG.ro : Avocatul poporului cere repetat investigarea amenințărilor lansate de Ilan Șor la adresa jurnaliștilor

0
87

Ilan Șor nu va fi cercetat penal pentru amenințările lansate la adresa unor jurnaliștilor politicieni. Potrivit Procuraturii Generale, „faptele comise de cetățeanul Ilan Șor Miron în data de 20.07.2018 nu sunt prevăzute de legea penală ca infracțiune”. În acest context, Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, aexpediat un demers repetat Procuraturii Generale, dar și președintelui Parlamentului cu solicitarea adoptării până la finele mandatului actualului Legislativ a pachetului de legi cu privire la crimele bazate pe ură și prejudecată.

„Angajații Oficiului Avocatului Poporului au analizat argumentarea juridică pentru emiterea acestei ordonanțe și au constatat că reprezentanții Procuraturii municipale au făcut referință doar la declarațiile primarului de Orhei cu discurs de ură și incitare la violență, pentru care, cu adevărat, în prezent în legislația națională nu există reglementări clare vizînd infracțiunile motivate de prejudecată, în corespundere cu standardele internaționale în domeniu”, se menționează într-un comunicat de presă emis de Avocatul Poporului.

În acest context, pentru lichidarea lacunelor din legislație, Ombdusmanul s-a adresat cu un demers președintelui Parlamentului cu solicitarea examinării în regim prioritar pînă la finalizarea mandatului actualului Legislativ a pachetului de legi cu privire la crimele bazate pe ură și prejudecată, care a fost votat în 2016 în prima lectura.

Avocatul poporului cere repetat investigarea amenințărilor lansate de Ilan Șor la adresa jurnaliștilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here