Vasile Nastase : Spune, tâlharule, unde își ține plahotniuc miliardul furat de tine?!

Shor a dat în judecată compania Kroll, la Curtea Supremă din Londra, acuzând compania că îl face „țap ispășitor” în furtul miliardului

Primarul de Orhei, Ilan Shor, despre care investigatorii Kroll arată în investigații că este beneficiarul principal al miliardului de dolari furat din sistemul financiar-bancar moldovenesc, a dat în judecată compania Kroll, la Curtea Supremă din Londra.

Într-o reacţie după publicarea sintezei Raportului Kroll 2, Shor spune că rezultatele prezentate de Kroll în noua sa „creație“ nu comunică absolut nimic nou.

„Practic toate informațiile despre care Kroll vorbește cu atâta fast și pe care le prezintă ca fiind ceva senzațional au fost deja aduse la cunoștința anchetei de către mine. Inclusiv faptul că, băncile și companiile mele au fost folosite în calitate de instrumente. Kroll a constatat doar, traducând în limba engleză, informațiile cunoscute deja. ”Raportul” nu identifică nici beneficiarii reali, nici urmele banilor. În acest sens, apare o întrebare evidentă: pentru ce e nevoie de plătit unei companii dubioase milioane de dolari pentru informații care nu oferă nimic nou și cine va răspunde pentru asta?”, se întreabă Shor.

Mai mult, acesta califică sinteza drept „sterilă” din punctul de vedere al informațiilor noi.

În opinia acestuia, scopul investigaţiei nu este de a găsi adevărații făptași ai fraudei, ci de a găsi un ţap ispășitor. „Sarcina lor principală este să găsească un „țap ispășitor“ și, în același timp, să se răzbune pentru adevărul dezvăluit. Este suficient să amintim faptul că, angajatorul Kroll a fost guvernul controlat de Filat. De fapt, Kroll continuă să execute ordinul principalilor beneficiari ai fondurilor sustrase, și face acest lucru pe banii publici. În opinia mea, organele de drept demult ar fi trebuit să atragă atenție asupra acestui fapt”, se mai arată în reacţia lui Shor.

mai mult la :  facebook.com/vasile.nastase.581

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here