Un nou program de granturi pentru moldovenii din diaspor膬

0
48

Biroul pentru Rela葲ii cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat a lansat 卯n parteneriat cu Organiza葲ia Interna葲ional膬 pentru Migra葲ie (OIM), misiunea 卯n Moldova, un nou subprogram de granturi tematice 鈥濸roiecte de Crowdfunding ale Diasporei鈥. 脦n cadrul acestuia, patru granturi a c芒te 1.500 de franci elve葲ieni vor fi oferite cet膬葲enilor moldoveni de peste hotare pentru sus葲inerea utiliz膬rii platformelor de crowdfunding na葲ionale 葯i interna葲ionale, cu scopul de a realiza proiecte cu impact social 葯i caracter durabil 卯n Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat de pres膬 al BRD, vor ob葲ine finan葲are proiectele care prev膬d o campanie online de colectare de fonduri, propuse de c膬tre membrii diasporei Republicii Moldova, persoane fizice sau grupuri de ini葲iativ膬, realizate p芒n膬 pe 1 iunie 2017.

Olga Coptu, 葯efa BRD a declarat c膬 sus葲inerea oferit膬 卯n cadrul acestui subprogram va fi conform principiului de 鈥瀖atching grants鈥. Adic膬, suma granturilor va fi transferat膬 condi葲ionat, dup膬 finalizarea cu succes a campaniei de crowdfunding 葯i colectarea prin intermediul acesteia a unei sume egale cu cea a grantului.

Dosarele de aplicare pot fi depuse online, 卯n perioada 10 octombrie 2016 鈥 30 noiembrie 2016.

Programul Diaspora Engagement Hub este implementat de BRD, 卯n parteneriat cu OIM Moldova, 卯n cadrul proiectului 鈥濩onsolidarea cadrului institu葲ional al Republicii Moldova 卯n domeniul migra葲iei 葯i dezvolt膬rii鈥, finan葲at de Agen葲ia Elve葲ian膬 pentru Dezvoltare 葯i Cooperare (SDC).

smith-diaspora-md

http://independent.md/un-nou-program-de-granturi-pentru-moldovenii-din-diaspora/#.V_zaCSS84QY

L膫SA葰I UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here