Să recunoaștem că apariția talentatului domn Shor pe firmamentul politicii moldovenești a înviorat atmosfera cam lâncedă de la noi. Condamnat într-o primă instanță la ani grei de pușcărie în dosarul miliardului furat, Shor umblă cu geanta plină cu bani și cadouri (în cazul lui Filat umbla cu vagonul, căci uriașa sumă de 250 de milioane de dolari cash, pe care a pretins că i-ar fi plasat-o fostului premier – un alt iubitor de fotbal! – nu putea încăpea într-o simplă servietă). Cumpără avantaje, oferă chiolhanuri și excursii luxoase politicienilor, dar are grijă să-și înregistreze toate aceste dărnicii și, cum am văzut în cazul lui Filat, să înregistreze și reacțiile „beneficiarilor finali”. Iar când se întâmplă să aibă probleme cu cei pe care i-a purtat la meciuri în străinătate, răstoarnă pe masă dovezi care-i reduc la tăcere pe „microbiști”.

După 27 de ani de independență, moldovenii vorbesc din nou în șoaptă, privesc în jur cu frică să nu fie auziți de vecini sau de colegii de lucru care i-ar putea „turna” superiorilor. Deși nu mai suntem sub invazie străină, ne-am trezit în plin regim autoritar, iar „ocupanții” sunt semenii noștri, care vorbesc aceeași limbă cu noi, dar exprimă înțelesuri diferite.

Se întâmplă ca ultimele dezvăluiri-capcană ale lui Shor (…) să fie momentan în interesul Partidului Democrat și al lui Plahotniuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here