Ilan Șor, care aspiră la un fotoliu în viitorul parlament, a mințit în toate declarațiile de avere depuse până în prezent. În ediția de astăzi vom prezenta dovezi că el a ascuns o casă și un apartament, pe care familia sa le deține în suburbia Moscovei.

Pe lângă imobilele din Republica Moldova, Ilan Șor și soția sa au o casă în suburbia Moscovei. Locuința este amplasată în raionul Odințovo, satul Rojdestvenno – parte a regiunii cunoscute cu denumirea Rubliovka. Potrivit extrasului cadastral al imobilului, casa are trei etaje, dintre care unul subteran și o suprafață totală de 1078 de metri pătrați. Familia Șor a procurat-o în decembrie 2013, când soția primarului de Orhei, Sara Șor, interpreta rusă cu numele scenic Jasmin, a devenit oficial proprietară, în baza unui contract de vânzare-cumpărare. Locuința are o valoare cadastrală de 43 de milioane de ruble rusești. De aproape 8 ori mai mult decât cel mai mare venit anual, pe care l-a avut interpreta din 2014 încoace – perioadă în care Ilan Șor i-a indicat veniturile în dările sale de seamă.

În ziua când imobilul a fost înregistrat pe numele Sarei Șor, această sumă echivala cu aproximativ un milion 300 de mii de dolari. Însă, prețurile reale pe piață sunt de câteva ori mai mari, decât cele cadastrale, iar casele din suburbia Moscovei ajung să fie vândute cu zeci de milioane de dolari. În aprilie 2015, imobilul a fost trecut pe numele socrului lui Ilan Șor, Lev Manahimov. Oficial, bărbatul în vârstă de 69 de ani este proprietar și astăzi. Potrivit presei ruse, în 2015, tatăl lui Jasmin ducea o viață departe de lux, într-un oraș din republica rusească Daghestan, unde a activat toată viața în calitate de profesor de dans. Locuia într-o casă modestă și conducea o mașină sovietică veche și ruginită, care, potrivit jurnaliștilor ruși, costa de câteva ori mai puțin decât, de exemplu, una dintre gențile interpretei.

În acte, trecerea casei din regiunea Moscova din proprietatea Sarei Șor în proprietatea tatălui său s-a făcut printr-un contract de vânzare cumpărare. Este de menționat că această schimbare s-a produs peste două luni după ce CNA a efectuat percheziții la Ilan Șor acasă. Și cu trei săptămâni înainte ca fostul bancher să fie plasat în arest la domiciliu. Pe 6 mai 2015, când lui Șor îi erau înaintate primele învinuiri în dosarul fraudei bancare – abuz de putere și încălcarea regulilor de creditare, casa sa de la Moscova era, în acte, deja proprietate a socrului său. Interpreta Jasmin le-a arătat imobilul jurnaliștilor din Rusia. Ea a povestit că familia s-a mutat la casă nouă încă în 2012. Că, înainte să o cumpere, a luat-o timp de un an în chirie.

mai mult la :  www.jurnaltv.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here