Radio Orhei : Interviu// Igor Grigoriev: “La Jora s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat la alegerile din oraşul Orhei, în 2015”

0
70

Igor Grigoriev este o persoană bine cunoscută în părțile Orheiului.  În prezent,  este azilant politic în Spania, dar nu acesta este motivul pentru care l-am invitat la discuţie. Calitatea  de expert în materie electorală, pe care şi-a adjudecat-o prin mai multe activităţi  specifice, inclusiv la Orhei,   şi faptul că este băştinaş din comuna Jora de Mijloc – iată ce a contat.

Interviul  cu Igor Grigoriev nu este doar despre cum au fost alegerile de adineaori din Jora de Mijloc, ci şi despre cum ar putea  fi viitoarele alegeri parlamentare, ţinând seama de scrutinul din această comună.  Grigoriev îşi aminteşte şi despre alegerile de acum 3 ani din oraşul Orhei,   când a condus staff-ul celui pe care l-a făcut primar. Și mai dezvăluie, de exemplu,  cum   au fost găsite, în 2015, persoane care să candideze  în Consiliul local, pe lista Partidului „Ravnopravie”, actualmente Partidul „Șor” (PȘ) .  Autor: Tatiana Djamanov

Dle Igor Grigoriev, ce impresie v-au lăsat alegerile din comuna Jora de Mijloc? Nu vi s-au asociat cu  alegerile din Orhei, cand ați condus  staff-ul electoral al lui Ilan Shor?  Iată că acum, din partea Partidului “Șor” (PȘ) la Jora a câștigat alegerile  Marina Tauber.

Am urmărit aceste alegeri, poate nu îndeaproape, dar m-am şi expus pe reţelele de socializare  faţă de joreni că e mai  bine să aleagă pasărea din mână, decât cea de pe gard. Căci este aşa o vorbă la moldoveni – nu totul ce luceşte este aur. Pentru mulţi oameni, pentru mine personal,  pentru cetăţenii de onoare din Jora, pentru oamenii care deja au plecat din localitate ceea ce s-a întâmplat  este destul de trist. Din punctul meu de vedere ,  comuna Jora Jora de Mijloc  a  fost transformată într-un laborator de șobolani. De ce spun asta? Deoarece  a fost o testare pentru alegerile parlamentare care vor avea loc, eventual, în toamna anului curent.

Ar  trebui să înţelegem că Partidul „Șor” va fi un aliat al celorlalte două partide?

El nu va fi. El deja este. Dacă nu era aşa, actualul preşedinte al ţării, care este exponent al PSRM, dl Dodon, care ilegal sau neconsitutional susţine Partidul socialiştilor (PSRM), actualul preşedinte al PD, dl Plahotniuc, guvernarea şi majoritatea parlamentară ar fi întreprins măsuri pentru scoaterea la iveală a furtului miliardului, aducerea dosarului la bun sfârşit  sau, cel puţin, pentru a face claritate în acest dosar. Astăzi  avem o neclaritate totală, o debilizare a populaţiei, inclusiv a populaţiei din raionul Orhei – un  raion care a fost  lider al  mişcării naţionale și unde oamenii sunt acum  pur şi simplu umiliţi.

mai mult la :   radioorhei.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here