Radio Orhei: De unde a luat Ilan Șor bani pentru a „dărui” orheienilor 37 de microbuze noi

0
132

37 de microbuze noi au început să circule pe străzile de la Orhei, iar în orele de vârf, călătorii vor circula gratis, „la fel ca în perioada sovietică”. Anunțul a fost făcut ieri de către Primăria Orhei. Instituția însă nu a precizat de unde au fost luați bani pentru achiziție. Solicitată de AGORA, purtătoarea de cuvânt al lui Ilan Șor, Alina Șargu, a declarat ieri că proiectul a fost realizat cu suportul Asociației Obștești „Pentru Orhei”, dar și din bugetul municipal „grație unui management eficient și majorării de trei ori a bugetului”, fără a preciza exact costul acestora.

Astăzi, radioorhei.info a scris despre cum au fost cumpărate unitățile de transport.

Potrivit sursei citate, în august 2018 autorităţile municipale şi-au exprimat acordul ca Î.M. „Orhei Transport” să achiziţioneze, în rate sau în leasing, 43 de autobuze noi, cu o valoare aproximativă de 17 650 000 lei.  În octombrie 2018, din bugetul municipal au fost alocaţi aproape 10 000 000 lei pentru majorarea capitalului social al I.M. Orhei Transport, pentru „dezvoltarea întreprinderii (…) şi infrastructurii rutiere”.

„Banii au fost alocaţi de Consiliul municipal Orhei, care a fost convocat de primarul Ilan Șor în ședință extraordinară. Tot atunci, consilierii au votat şi pentru ca Orhei Transport” să încheie un contract de leasing cu „Victoria-Leasing „SRL, pentru procurarea unor autobuze noi, iar Asociaţia Obştească „Pentru Orhei” să fie fidejusor (garant) al acestei tranzacţii. Termenul leasingului, adică de achitare completă pentru microbuze, a fost stabilit pe o perioadă de 3 ani, cu o contribuţie iniţială în mărime de 40%. Sursa de acoperire a cheltuielilor legate de procurarea microbuzelor noi a fost determinată „parțial din contul capitalului social şi parţial din contul întreprinderii Î.M. „Orhei Transport”, scrie radioorhei.info.

sursa :  agora.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here