NewsMaker.ro : „Șor este astăzi la închisoare?” Ce întrebări incomode i-au mai fost adresate lui Candu la Washington?

Experții Consiliului Atlantic din SUA consideră că în ultimul timp, autoritățile moldovenești au obținut unele succese: de exemplu, în economie, care a trecut prin șocul provocat de furtul miliardului sau în reforma More »

Adevarul.md | Lupta Binomului Plahotniuc-DodoLupta Binomului Plahotniuc-Dodon cu „terorismul“ didactic | Analiză realizată de Valentin Buda

Republica Moldova s-a săturat să mimeze intenţiile unui viitor european, revenind, cu „ajutorul“ binomului Plahotniuc-Dodon, în zona suprarealismului geopolitic unde se afla acum 10 ani, în timpul guvernării comuniste. Concubinajul celor doi More »

ISIS??? Nu, SIS! // Deschide.md : Cei 7 cetățeni turci sunt într-un penitenciar din Istanbul. Au fost scoși din RM cu altă identitate

Cei șapte cetățeni turci, de la conducerea Liceului Orizont, care ieri au fost expulzați de către SIS, se află într-un penitenciar dintr-un oraș de lângă Istanbul, susțin avocații lor. La rândul ei, More »

VIDEO „Paradisul oligarhului”. RISE Moldova prezintă câteva dintre vilele de lux ale lui Vlad Plahotniuc, în valoare de peste 30 milioane de euro

Jurnaliştii de la RISE Moldova au realizat o investigaţie despre vilele de lux ale liderului PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc. Aceştia scriu că politicianul a avut grijă să-şi ascundă proprietăţile More »

ZdG.md : Cum s-au „bătut” pentru o pâine pe gratis susținătorii lui Șor din PMAN

Câțiva susținători ai Partidului ȘOR, prezenți duminică în Piața Marii Adunări Naționale, s-au „bătut” pentru a lua o pâine pe gratis. Aceștia s-au îmbulzit în fața lăzilor cu pâine aduse de Partidul More »

Radio „Europa Liberă” angajează jurnalist/jurnalistă social media

Poziție: jurnalist/ă pentru componenta social media (o poziție pentru limba română și o poziție pentru limba rusă), contract pe o durată de minimum doi ani, cu o perioadă de probă de două More »

Shor e pe topoganul spre pușcărie. Deschide.md : Ședință productivă în Dosarul Șor, 7 martori i-au confirmat vinovăția. Când va fi următoarea ședință?

Ședință productivă în dosarul Shor. Astăzi au fost audiati 7 martori ai acuzării – 4 contabili (care au primit parolele și semnăturile digitale ale companiilor care au fost folosite la fraudarea sistemului More »

Cotidianul.md : Jurnalista atacată de Marina Tauber, despre ce se întâmplă la Orhei: Autoritățile știu, dar nu reacționează

În administrația orașului Orhei se întâmplă o serie de lucruri anormale, care sunt cunoscute de autoritățile centrale, dar trecute cu vederea, acuză Tatiana Dhamanov, jurnalista de la un post local de radio More »

TV8.md | CV-ul și averea judecătoarei care l-a lipsit pe Năstase de mandat. Soțul magistratei e ofițer SPP. Adrian Nastase “Este o decizie arbitrară pentru care această judecătoare TREBUIE să facă pușcărie”

Judecătoarea Rodica Berdilo, cea care cu câteva minute în urmă a luat o hotărâre prin care nu confirmă legalitatea alegerilor și, respectiv, declară nevalid mandatul de primar al lui Andrei Năstase, are More »

Realitatea.net | Andrei Nastase : “Un proxenet a decis sa scuipe pe sufletul acestui popor” 😠. Decizie șoc ! Alegerile din Chișinău, invalidate de instanță

Decizie șocantă în Republica Moldovă: Alegerile din Chișinău, câștigate de pro-europeanul Andrei Năstase, au fost invalidate de instanță! Judecătoria Chișinău NU a validat mandatul de primar al lui Andrei Năstase, informează Realitatea More »

Adevarul.md | Maia Sandu: Justiţia controlată de Plahotniuc a luat cea mai criminală decizie ✊ Astăzi ei au scuipat şi au dat pe jos cu ceea ce ne-a mai rămas de preţ – votul nostru

Preşedina PAS, Maia Sandu, susţine că „justiţia controlată de Plahotniuc a luat cea mai criminală decizie la adresa democraţiei din Moldova” când a decis marţi, 19 iunie, să nu valideze rezultatul alegerilor More »

Investigatia Zeppelin.md : Miliardomat. Moldovan LAUNDROMAT

“14 noiembrie 2014. Centrul orașului Moscova, Federația Rusă. Un bărbat bine făcut, cu siluetă de bodyguard, transmite altuia, mai scund, patru genți imense. În genți erau 17,5 milioane de dolari. Era doar More »

Осужден Илан Шор угрожает ! Илан Шор подает семь исковых заявлений против Майи Санду

История с взаимными обвинениями лидера “Партии Шор” Илана Шора, и лидера ПДС Майи Санду получила свое продолжение. В ответ на заявление Майи Санду о то, что она планирует подать на Шора в More »

TV8.md VIDEO/ Maia Sandu vrea să-l dea în judecată pe Ilan Șor pentru defăimare: „Mi-am câștigat întotdeauna banii cinstit”

Președinta PAS, Maia Sandu, îl va acționa în judecată pe Ilan Șor pentru defăimare. Asta după ce primarul de Orhei a scris, pe pagina sa de Facebook, că Vlad Filat i-ar fi More »

Newsweek.ro | EXCLUSIV Strategul noului primar de la Chișinău: Plahotniuc are protecție de la București

Pavel Lucescu, unul dintrei cei doi strategi de campanie ai lui Andrei Năstase, proaspătul câștigător al Primăriei Chișinău, acuză serviciile secrete românești și autoritățile de la București că-l apără pe controversatul Vladimir More »

Europa Libera | Andrei Năstase: „Nu vom face niciodată alianță cu Plahotniuc”(VIDEO)

Platforma DA respinge orice alianță după alegerile generale cu Partidul Democrat, pe care noul primar al Chișinăului Andrei Năstase l-a comparat cu Mafia. Într-un interviu pentru radio Europa Liberă, Năstase a acuzat More »

Adevarul.md : Limba rusă nu va mai avea statut de limbă de comunicare interetnică în Moldova. CC a admis parţial sesizarea PL

Curtea Constituţională a admis parţial sesizarea deputaţilor liberali, care pretind că obligativitatea utilizării limbii ruse, dar şi traducerea documentelor şi actelor publice în această limbă ar contraveni Constituţiei. Decizia a fost pronunţată More »

Vitalie Ciobanu | Jurnal.md : Am asistat zilele trecute la un nou episod penibil din telenovela romantică „Inima lui Shor”

Am asistat zilele trecute la un nou episod penibil din telenovela romantică „Inima lui Shor”. Este vorba de ascensiunea politică stupefiantă a unui fost bancher, faimos în toată țara ca principal acuzat More »

Deschide.md | Iulian CHIFU // Dodon, ți se pregătește ceva!

Ceban, lider neînscăunat al socialiștilor naționali și pro-europeni. A trecut dușul rece al alegerilor locale anticipate pentru Primăria Chișinău. De altfel singura rămasă să dispute și un tur doi. Și ne-am obișnuit More »

JurnalTV.md : “Cine este Vaja Jhashi?”

Are firme prin offshoruri, în care figurează cu nume diferite. Are prieteni cu influenţă, printre care ambasadori sau bancheri demni de supranumele „negru”. Este campion mondial la kickboxing. Miniștrii îi zâmbesc în More »

 

Radio „Europa Liberă” angajează jurnalist/jurnalistă social media

Poziție: jurnalist/ă pentru componenta social media (o poziție pentru limba română și o poziție pentru limba rusă), contract pe o durată de minimum doi ani, cu o perioadă de probă de două luni, în cadrul Biroului de la Chișinău a Postului de radio „Europa Liberă”/REL (www.europalibera.org).

Misiune: consolidarea și modernizarea prezenței REL în spațiul online, în limbile română și rusă.

Responsabilități:

 • Asigură conținutul informațional pe paginile/conturile REL de pe rețelele sociale (Facebook, Instagram, Youtube, Odnoklassniki etc.), în limbile română și rusă;
 • Produce și editează materiale media – texte, video, audio, multimedia – în funcție de necesități, asigură publicarea pe rețelele sociale a produselor REL;
 • Coordonează și gestionează, în general, prezența și implicarea REL pe platformele sociale;
 • Lucrează în comun/coordonează activitățile zilnic cu echipele web de la Chișinău și Praga;
 • Dezvoltă și realizează noi strategii de distribuire a conținutului și de atragere a audienței online, precum și măsoară impactul acestora;
 • Colaborează cu editorii și jurnaliștii postului pentru a determina (și dezvolta, după caz) povești ce ar merita o distribuție mai largă pe piața media, în limbile română și/sau rusă;
 • Participă la ședințele editoriale zilnice ale REL, îndeplinesc și alte sarcini ce-i sunt atribuite.

Criterii de selectare:

 • Studii: jurnalism, PR, comunicare, științe politice, relații internaționale/domenii conexe sau experiență echivalentă în domeniul multimedia/rețele sociale
 • Experiență în:
  • Producerea materialelor multimedia pentru rețelele sociale (obligatoriu);
  • Digital media/jurnalism/comunicare;
  • Organizarea, desfășurarea și evaluarea unor inițiative digitale la scară mare sau mică, la nivel local și internațional;
  • Dezvoltarea și realizarea strategiilor de comunicare, inclusiv dezvoltarea politicilor de comunicare;
  • Experiență de lucru (minimum trei ani) într-o organizație cu ritmuri rapide și cu deadline-uri fixe.
 • Competențe:
  • Cunoștințe la nivel de utilizator final a aplicațiilor MS Office (obligatoriu);
  • Cunoștințe despre platformele online existente (obligatoriu);
  • Cunoștințe la nivel de utilizator final a Lotus Notes (avantaj);
  • Abilități analitice, capacitatea de a selecta conținutul relevant pentru social media;
  • Cunoașterea principiilor și practicilor jurnalismului, utilizarea adecvată a canalelor de comunicare noi și tradiționale, experiență în comunicare și în marketing;
  • Abilități de networking; organizare și planificare la nivel managerial; de a stabili contacte; de a lucra și de a dezvolta în continuare rețelele media afiliate;
  • Cunoștințe de bază despre situația politică, economică, socială, despre afacerile internaționale, precum și despre domeniul audiovizualului (avantaj);
  • Experiență în promovarea relațiilor-cheie (obligatoriu).
 • Abilități lingvistice: O bună cunoaștere a limbii române/ruse (în funcție de poziție), scris și vorbit; cunoașterea limbii engleze, cel puțin, la nivel intermediar este un avantaj forte.

Persoanele interesate vor depune următoarele documente:

 • CV și scrisoare de motivare.

Dosarul va fi expediat până la 27 august 2018 inclusiv, la adresa de email: botnaruv@rferl.org, serafimo@rferl.org. Pentru informații suplimentare contactați: +373.22.202477.

În procesul de recrutare, Radio „Europa Liberă” nu discriminează, direct sau indirect, candidatul sau candidata pe criterii de sex, vârstă, rasă, etnie, religie, viziuni politice, origine sau statut social, orientare sexuală etc. Se va ține cont doar de competențele profesionale ale candidaților.

https://www.europalibera.org/a/29416558.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *