Intrarea unionistului Munteanu in lupta impotriva lui Sor a adus Orheiul in centrul bataliei politice de pe 24 februarie, pentru viitorul populatiei dintre Prut si Nistru. In pofida logicii alegerilor uninominale care sunt menite a evita confruntarile directe intre personalitati din tabere opuse, la Orhei, Munteanu s-a incumentat sa il infrunte pe Sor.

Daca Sor intruchipeaza perfect „homo sovieticus”, lipsit de identitate nationala, vorbitor de rusa si ignorant cu limba bastinasilor, incult, badaran, imbogatit in afaceri murdare, aflat in centrul unor retele mafiote, delapidatorul unui milard de dolari, Munteanu este exact opusul sau: vorbitor excelent de romana, distins, educat, familist, neimplicat in afaceri murdare, cu reputatie excelenta ca administrator public.

Arata de ce se afla la Orhei cheia dezlegarii unui viitor cu adevarat de tip occidental pentru moldoveni. Aici se poate dovedi ca aranjamentele de culise, colegiile decupate in favoarea clientilor politici, complicitatea bolnavicioasa dintre Plahotniuc, pro-rusul Dodon si oligarhul Sor, toate pot sa fie inutile in fata votului popular in favoarea celui ce a avut curajul sa infrunte ordinea sovietica.

Petrisor Peiu

L膫SA葰I UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here