NewsMaker.dm : Rușine și Șor. Cum este Moldova potrivit Barometrului Opiniei Publice de primăvară?

0
94

Rezultatele ediției de primăvară a Barometrului Opiniei Publice (BOP) denotă faptul că după alegerile parlamentare din această toamnă, în parlament vor putea accede șase partide. Printre acestea este și Partidul „Șor” care, pentru prima dată, a intrat în topul formațiunilor politice. Experții sunt siguri că acesta este rezultatul mituirii alegătorilor, care s-a început cu mult înainte de alegeri. Totodată, conform rezultatelor aceluiași sondaj, 56 la sută dintre respondenți sunt gata, cu prima ocazie, să plece din Moldova – pentru totdeauna sau pentru o perioadă îndelungată.

Institutul de Politici Publice a prezentat, la 14 mai, rezultatele unui nou Barometru al Opiniei Publice. În acest an, cercetătorii au acordat o atenție deosebită alegerilor din Chișinău și Bălți. De aceea, pe lângă cei 1115 respondenți din republică, au mai fost chestionați 409 oameni din Chișinău și 200 – din Bălți.

După mită și răsplată

Conform datelor cercetării, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, trei partide ar accede cu siguranță în parlament. Pentru Partidul Socialiștilor (PSRM) ar vota 26% din respondenți, pentru „Partidul Acțiune și Solidaritate” – 12%, pentru Partidul Democrat – 7%.

Pentru Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” sunt gata să-și dea votul 5% din numărul total de respondenți. Menționăm că la alegerile parlamentare, Platforma DA intenționează să participe într-un bloc electoral cu PAS.

Pentru celelalte formațiuni politice sunt gata să voteze de la 4% și mai puțin. În același timp, 17 la sută dintre respondenți au menționat că sunt indeciși și tot cam atâția fie au refuzat să răspundă la întrebări, fie au spus că nu ar participa la alegeri.

mai mult la :   newsmaker.md/rom/noutati/rusine-si-sor-cum-este-moldova-potrivit-barometrului-opiniei-publice-de-primavara-37374

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here