Media Azi: Ilan 葮or VS jurnali葯tii incomozi – discurs de ur膬 sau drept la opinie?

0
80

La finele s膬pt膬m芒nii trecute, Ilan 葮or, primarul ora葯ului Orhei 葯i liderul partidului politic 鈥炁瀘r鈥, a postat 卯n re葲eaua de socializare Facebook un mesaj video 卯n care 卯i insult膬 葯i amenin葲膬 pe jurnali葯tii incomozi, spun芒nd c膬 se va r膬fui cu ei dup膬 ce va veni la putere.

Cum poate fi calificat acest discurs, ce consecin葲e poate avea 葯i ce ar trebui de f膬cut pentru ca astfel de situa葲ii s膬 nu devin膬 obi葯nuite? La aceste 卯ntreb膬ri, dar 葯i la altele, s-au c膬utat r膬spunsuri 卯n cadrul emisiunii Media Azi, moderat膬 Nadine Gogu, la care a avut-o 卯n calitate de invitat膬 pe Cornelia Cozonac, pre葯edinta Centrului de Investiga葲ii Jurnalistice.

Jurnalista de investiga葲ie s-a referit 葯i la posibile motive care au declan葯at atacul din partea politicianului, subiectul fiind analizat 葯i din perspectiva asigur膬rii dreptului la libera exprimare. Emisiunea poate fi vizionat膬 pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md 葯i www.mediacritica.md 葯i pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea este realizat膬 cu sprijinul financiar al Agen葲iei Suedeze pentru Dezvoltare 葯i Cooperare Interna葲ional膬, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chi葯in膬u.

 

L膫SA葰I UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here