Maia Sandu : „Un individ implicat în furtul miliardului”, „Șor nu mai avea ce să fure de acolo”, „Șor, cel care a furat 1 miliard de dolari”

0
64

Maia Sandu și Ilan Sor se acționează reciproc în judecată. Primarul de Orhei a depus două plângeri la poliție pe numele liderului PAS. Într-una din ele, Sor invocă niște fapte expuse de Sandu în postările pe Facebook, dar și în emisiuni televizate. În cea de-a doua, președintele partidului Sor se plânge că a fost calomniat. Și Maia Sandu l-a acționat, la rândul ei, pe Ilan Sor în judecată pentru declarații calomnioase. Cere de la reclamat – 200 de mii de lei.

În una dintre cele două plângeri, Șor face referire la niște postări ale Maiei Sandu pe pagina sa de Facebook și declarațiile sale, făcute la câteva televiziuni. Potrivit lui, faptele nu corespund adevărului și îi discreditează imaginea. În acest context, el cere pornirea urmării penale pe numele Maiei Sandu pe faptul încălcării drepturilor omului. În cea de-a doua plângere, acesta o acuză pe lidera PAS de calomnie și înjurii, menționând expresiile, precum: „un individ implicat în furtul miliardului”, „Șor nu mai avea ce să fure de acolo”, „Șor, cel care a furat 1 miliard de dolari”. Documentele au fost postate pe o rețea de socializare, iar Șor spune că și-a îndeplinit promisiunea de a depune plângere la organele de drept împotriva lui Sandu, făcută săptămâna trecută. La rândul ei, și Maia Sandu îl cheamă în judecată pentru declarații mincinoase, cererea prealabilă fiind trimisă ieri.

„Noi am trimis o cerere prealabilă, formulată în conformitate cu articolele 15 și 16 din Legea cu privire la libertatea de exprimare, în care am cerut două lucruri: dezmințirea informațiilor false și defăimătoare făcute de Ilan Șor pe 6 și 7 iunie și repararea prejudiciului moral în mărime de 200 mii lei”, a declarat Cristina Bujor, purtător de cuvânt PAS.

/VIDEO/ Bătălia dosarelor: Ilan Șor și Maia Sandu se acționează reciproc în judecată

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here