JurnalTV.md : Rulajele bancare ale lui Ilan 艦or

0
44

Primele transferuri de bani din b膬ncile fraudate, care au dat startul jafului cel mare din noiembrie 2014, s-au f膬cut 卯nc膬 卯n luna iulie a aceluia艧i an, c芒nd Guvernul a luat prima decizie cu privire la asumarea r膬spunderii. Ulterior, din ace艧ti bani lua牛i de Ilan 艦or s-au creat mult mai multe companii, prin care a 艧i fost sustras miliardul de dolari din sistemul bancar moldovenesc.

Documente 卯n acest sens, care prezint膬 unele rulaje bancare ale lui Ilan 葮or, au fost prezentate de c膬tre avocatul Ion Cre牛u asear膬, 卯n cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbr膬”.

Zboruri de lux, iahturi, hoteluri, avoca葲i 葯i chiar concerte electorale – sunt c芒teva dintre cheltuielile, pe care 艧i le-ar fi permis Ilan 艦or, afirm膬 unul dintre avoca葲ii lui Veaceslav Platon, Ion Cre葲u, care a p膬r膬sit teritoriul Republicii Moldova.

Ion Cre牛u spune c膬 primul transfer de bani s-a f膬cut pentru avocatul de origine ucrainean膬 Valentin Gurvi葲, din Boston, pe 22 iulie 2014, c芒nd Guvernul a luat prima decizie cu privire la asumarea r膬spunderii. Ulterior, s-au creat mult mai multe companii prin care a fost sustras miliardul de dolari.

Expertul economic Viorel G芒rbu spune c膬 inac牛iunile autorit膬牛ilor las膬 de b膬nuit.

Avocatul Ion Cre牛u a prezentat 艧i alte transferuri, care arat膬 unele dintre cheltuielile lui Ilan 艦or. Unele pl膬牛i, spune Cre牛u, au fost efectuate pentru achitarea concertului electoral al PD-ului organizat 卯nainte de alegerile parlamentare din 2014.

mai mult la :聽聽 www.jurnaltv.md/news/

L膫SA葰I UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here