Înregistrarea Partidului Şor în cursa electorală se amână. CEC a depistat mai multe nereguli. Partidul Şor: Este o provocare politică

0
229
Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins joi, 3 ianuarie, înregistrarea în cursa electorală a listei naţionale de candidaţi a Partidului Şor, condus de primarul de Orhei, Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare pentru spălare de bani şi evaziune fiscală.

Potrivit Agora, CEC a identificat mai multe abateri în setul de documente prezentat de Partidul Şor la CEC. Totuşi, Partidul Şor are şansă să fie înregistrat în alegerile din 24 febrarie, dacă formaţiunea va elimina neregulile până pe 24 ianuarie.
Sursa citată mai scrie că lipsa semnăturii lui Ilan Şor de pe o anexă la procesul verbal prezentat la CEC a determinat o parte din membrii comisiei să se abţină de la înregistrarea candidaţilor din lista Partidului Şor pentru circumscripţia naţională. Potrivit acestora, astfel, partidul nu şi-ar fi respectat propriul statut, semnătura preşedintelui fiind obligatorie în acest caz.
Reacţia Partidului Şor prezentată într-un comunicat de presă Împotriva Partidului Politic „ŞOR” a fost organizată astăzi o nouă provocare politică. CEC, invocând motive inventate, refuză să înregistreze lista de candidaţi ai Partidului „ŞOR” în circumscripţia naţională, pentru participarea la alegerile parlamentare din 2019.
Nu este pentru prima dată când ne sunt puse piedici la participarea în campaniile electorale. La fel de incorect şi ilegal au fost excluşi din campania electorală candidatul nostru la funcţia de preşedinte la scrutinul din 2016 şi cel la funcţia de primar al Chişinăului, la alegerile noi din 2018.
Reieşind din experienţa anterioară, chiar dacă tot pachetul de acte a fost pregătit şi prezentat în conformitate cu toate prevederile legislaţiei în vigoare, noi l-am supus unor verificări suplimentare ca să nu existe niciun fel de motive inventate pentru a fi respins.

Citeste mai mult: adev.ro/pkr9x2

 

sursa : adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here