Ilan Şor, amendat pentru utilizarea în campania electorală a fondurilor din străinătate

0
83
Liderul Partidului Politic „Şor”, primarul de Orhei, Ilan Şor, a fost amendat pentru utilizarea fondurilor venite din străinătate în campania electorală. O hotărâre în acest sens a fost pronunţată de Judecătoria Chişinău, sediul Centru.

Ilan Şor nu s-a prezentat în cadrul şedinţei de judecată şi nu şi-a probat nevinovăţia în contravenţia incriminată. Hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel Chişinău timp de 15 zile. Solicitată de IPN, purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Alina Şargu, a declarat că avocaţii o vor contesta. Sentinţa a fost pronunţată ca urmare a sesizării făcute de preşedintele Partidului Unităţii Naţionale, Anatol Şalaru. În vara acestui an, liderul PUN a depus un demers la Procuratura Generală, prin care a solicitat să se stabilească dacă Partidul Şor a încercat sau a ascuns identitatea persoanelor care au făcut donaţii în campania electorală pentru alegerile locale din Chişinău.
Anatol Şalaru afirma atunci că în campania electorală pentru Primăria capitalei Ilan Şor a folosit bani primiţi de la Moscova. Lucru confirmat şi de instanţa de judecată, care a exclus-o din cursa electorală pe candidata formaţiunii respective, Reghina Apostolova. Potrivit ZdG, amenda pe care a primit-o primarul de Orhei este de 180 de unităţi contravenţionale, adică 9.000 de lei.

Citeste mai mult: adev.ro/phd4tc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here