EvzMD.md : Controale inopinate la Orhei: 68 de kg de carne, retrase din comerț și amenzi în valoare de 27 de mii de lei

0
78

În urma controalelor inopinate, Direcția Raională pentru Siguranța Alimentelor (DRSA) Orhei a aplicat amenzi în valoare de 27 de mii de lei și a retras din comerț 68 de kilograme de carne.

În perioada pregătirilor pentru Sărbătorile Pascale, DRSA Orhei a efectuat controale inopinate la unitățile de patiserie, piața agroalimentară din Orhei și în magazinele care desfășoară comerțul cu amănuntul a  produselor alimentare.

Dintre deficienţele constatate şi pentru care au fost aplicate sancţiuni, se menţionează: depozitarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă; lipsa documentelor care ar atesta conformitatea produselor alimentare; utilizarea materiei prime în fabricarea produselor de patiserie cu termenul de valabilitate expirat.

Au fost retrase din comerț și nimicite produse neconforme: 68,0 kg carne și suproduse din carne, 30,6 kg mastic și decorațiuni pentru paști.

mai mult la :   evzmd.md/actualitate/din-tara/296-din-tara/72310-foto-controale-inopinate-la-orhei-68-de-kg-de-carne,-retrase-din-comer%C8%9B-%C8%99i-amenzi-in-valoare-de-27-de-mii-de-lei.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here