Europa Libera : Aventurile lui Ilan Şor în politică. Episodul alegerile parlamentare

0
66

Primarul de Orhei spune că vrea să se revină la colhozuri şi a vorbit despre „renașterea satului moldovenesc”.

Primarul de Orhei, Ilan Șor, condamnat anul trecut în primă instanță pentru implicare în frauda bancară, a prezentat astăzi programul economic al formațiunii pe care o conduce. El a insistat că acțiunea poartă un caracter informativ și nu ar avea legătură cu apropiatele alegeri parlamentare, chiar dacă a făcut promisiuni cu tentă electorală. Între altele, Ilan Șor a vorbit despre „renașterea satului moldovenesc” și crearea așa-numitor colhozuri moderne pentru redresarea economiei Republicii Moldova.

Ilan Șor a devenit primar de Orhei în iunie 2015, pe timpul când figura în calitate de învinuit în dosarul băncilor devalizate. Mai mulți lideri de opinie comentau atunci că prin dorința de a obține fotoliul de primar al municipiului Orhei, Șor încerca să-și îmbunătățească reputația pătată de implicarea în frauda bancară.

La scurt timp după preluarea mandatului, Ilan Șor a lansat un șir de proiecte sociale, a îmbunătățit infrastructura localității și a dotat cu utilaj modern primăria orașului. Un recent studiu al IDIS „Viitorul” arată că administrația municipiul Orhei este lideră la capitolul achiziții publice. Doar în acest an au fost planificate procurări în valoare de 25 de milioane de lei.

mai mult la :  www.europalibera.org/a/ilan-%C5%9For-%C3%AEn-politic%C4%83-episodul-alegerile-parlamentare/29523504.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here