Eroii nu mor Niciodata , Orhei

0
63

Eroii nu mor niciodat膬. Cu prilejul Zilei Eroilor Rom芒ni, Ambasada Rom芒niei la Chi艧in膬u a reinaugurat Cimitirul de Onoare al Eroilor Rom芒ni din satul Tab膬ra, raionul Orhei. Osta葯ii care au luptat pe fronturile Primului 葯i celui de-al Doilea R膬zboi Mondial au fost comemora葲i cu lacrimi 葯i regret de c膬tre rom芒nii de pe ambele maluri ale Prutului. La reinaugurarea necropolei de pe colinele Orheiului au fost prezen葲i oficiali ai Republicii Moldova 葯i Rom芒nia, religios, oficiat de 脦naltpreasfin葲itul Petru, Mitropolitul Basarabiei, dar 葯i reprezentan葲i ai Administra葲iei Publice Locale 葯i Raionale.

De Ziua 脦n膬l牛膬rii Domnului, c芒nd este celebrat膬 Ziua Eroilor, ca s膬rb膬toare na牛ional膬 a poporului rom芒n ne 卯ntoarcem g芒ndul c膬tre eroii care au luptat 葯i au v膬rsat s芒nge pentru demnitatea Na葲ional膬, pentru Rom芒nia. Este important s膬 ne cunoa葯tem istoria, pentru c膬 cei c膬zu葲i sub drapel sunt lupt膬torii pe care trebuie s膬-i respect膬m 葯i s膬 le cinstim memoria, sus葲ine Ambasadorul Rom芒niei la Chi葯in膬u, Daniel Ioni葲膬.

Fronta葯ii au trait infernul pe terenul de lupt膬, ei au purtat r膬zboiul pentru to葲ii rom芒nii, ci nu doar pentru o parte a Rom芒niei, de aceea re卯naugurarea Cimitirului de Onoare a Osta葯ilor Rom芒ni nu este ultimul proiect care va fi implementat 卯n Republica Moldova cu ajutorul Rom芒niei, afirm膬 secretarul de stat al Ministerului Ap膬r膬rii Na葲ionale din Rom芒nia, Nicolae Nasta.

Toate mormintele din Cimitir sunt f膬r膬 nume, lupt膬rorii au fost 卯mpu葯ca葲i 葯i adu葯i pe aceste c芒mpuri basarabene, l膬sa葲i 卯n voia sor葲ii. De aceea, cimitirul a fost construit aici. 脦naltpreasfin葲itul Petru, Mitropolit al Basarabiei, m膬rturise葯te c膬 acele v膬rs膬ri de s芒nge au eliberat na葲iunea noastr膬 rom芒neasc膬, care acum poate tr膬i liber.

Locuitorii satului Tab膬ra spun c膬 re卯naugurarea cimitirului osta葯ilor rom芒ni este un pas spre unirea Republicii Moldova cu 葰ara mama. Ace葯tia au povestit despre cei care au c膬zut 卯n r膬zboi.

La ceremonie au fost depuse coroane 艧i jerbe de flori. Monumentele din cadrul cimitirului au fost restabilite cu sprijinul reprezentan牛elor diplomatice ale Rom芒niei, declar膬 primarul satului Tab膬ra, Ruslan Vascan,

 

L膫SA葰I UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here