DW Română : Cei veniți la protestul organizat de Ilan Șor au fost hrăniți gratuit cu terci și pâine

0
89

Mii de oameni au protestat astăzi la Chișinău în cadrul unei acţiuni a Mişcării de Rezistenţă Naţională „ACUM”. Protestul a fost anunţat de liderii partidelor de opoziţie PLDM, PAS şi PPDA. Printre revendicările protestatarilor sunt confirmarea legalității alegerilor locale noi din capitală şi anularea votului mixt.

Înainte de protestul mișcării de rezistență „ACUM”, în Piața Marii Adunări Naționale au ajuns susținătorii Partidului „Șor”. Piața a fost divizată, la propriu, de un cordon de carabinieri, care protejau simpatizanții partidului „Șor” de cei ai partidelor de opoziție. Cei veniți la protestul organizat de Ilan Șor au fost hrăniți gratuit cu terci și pâine.

Pe scenă a urcat liderul formațiunii, Ilan Șor, care este urmărit penal, fiind acuzat de gestionarea frauduloasă a trei bănci din R. Moldova, soldată cu dispariția aproximativ a unui miliard de dolari SUA. Alături de el s-a aflat și Barbara Kappel, euro-deputată austriacă (FPÖ, populist de dreapta) din Grupul Europa Națiunilor și a Libertății, care a avut un discurs de susținere a lui Șor. (Autori: Simion Ciochină/Lavinia Pitu)

DW Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here