Candu, despre certificatul de integritate și Șor: „Noi nu degeaba l-am introdus”

0
113

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, în trei luni a reușit să-și schimbe opinia cu privire la accederea lui Ilan Șor în Legislativ. În octombrie, democratul spunea că aleșii poporului au avut grijă ca primarul de Orhei să nu ajungă deputat, introducând obligativitatea obținerii unui certificat de integritate pentru înregistrarea în cursa electorală. Peste două luni, Candu nu a mai fost atât de sigur că Șor nu va ajunge în Parlament, menționând doar că acesta nu va avea imunitatea de deputat.

„Noi nu degeaba am introdus acel certificat de integritate, ca persoane ca Șor să nu poată să ajungă să fie participanți în procesul electoral”, spunea Andrian Candu pe 14 octombrie, în cadrul unei emisiuni de la Prime TV.

Peste două luni, democratul nu a mai fost atât de sigur în declarații. Acesta a menționat că nu vede o problemă atât de mare în faptul că primarul de Orhei ar putea ajunge deputat, scrie Cotidianul.md. „Vom vedea dacă va fi sau nu admis la alegeri. Asta depinde de ANI, care trebuie să elibereze certificatul de integritate. Imunitate nu va avea. Legea spune clar – o persoană condamnată, dacă devine deputat, imunitatea nu se aplică. Dacă o persoană cum e Ilan Shor devine deputat, asta nu-l salvează. Procurorii vin și-l iau din sala de plen și l-au dus”, spunea Candu la mijlocul lunii decembrie.

Nu a trecut mult timp de la această declarație, că Ilan Șor și-a obținut certificatul de integritate. Documentul se eliberează oricărui solicitant care a prezentat toate actele necesare în acest sens, cu anumite mențiuni, în cazul în care sunt anumite conflicte de interese, averi nedeclarate sau condamnări definitive. Comisia Electorală Centrală este cea care ia decizia dacă înregistrează ori ba candidatul în cursă.

sursa :  agora.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here