Partidul Casa Noastră și Fundația pentru apărarea drepturilor omului „Freedom Moldova” au atacat în instanța de judecată Autoritatea Națională de Integritate pentru eliberarea certificatelor de integritate lui Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc.

„Prin actul emis de Autoritatea Națională de Integritate a fost constatată integritatea ambilor candidați și confirmă posibilitatea lor de a candida pentru ocuparea funcției publice – deputat în Parlament. Considerăm actul sus-menționat ilegal în fond, fapt ce generează nulitatea lui”, se spune în cererea de chemare în judecată.

Potrivit autorilor, atât Șor, cât și Plahotniuc au ocupat anterior funcțiile publice și au fost înlăturați din funcțiile ocupate pentru motive de corupție, încălcarea Constituției și a legilor R. Moldova.

Astfel, de Vlad Plahotniuc se spune că acesta a fost eliberat din funcția de prim-vice-președinte al Parlamentului printr-un vot de neîncredre. Autorii fac referire la nota informativă care a stat la baza Hotărârii adoptate în acest sens și în care se menționează că „în perioada de la numire în funcție și până la moment dlui Plahotniuc i-au fost aduse numeroase acuzații cu privire la dubla identitate, implicarea acestuia în atacurile de tip raider dar și în alte activități care vin să prejudicieze imaginea Parlamentului și a Republicii Moldova în general..”

În privința lui Șor se amintește că Judecătoria Chișinău, oficiul Buiucani, a emis pe 21 iunie 2017, o hotărâre prin care actualul primar de Orhei a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare. În aceeași zi, Ilan Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar.

mai mult la : tv8.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here