Andrian Candu: Imunitatea parlamentară nu-l va scăpa pe Ilan Șor de pedeapsa penală

0
121

Dacă Ilan Shor ajunge deputat în Parlament, iar după asta Curtea de Apel îl va condamna la închisoare, atunci el va merge după gratii fără ca să-i mai fie ridicată imunitatea. Explicația juridică respectivă a fost dată aseară de președintele Parlamentului, Andrian Candu, la emisiunea „Puterea a Patra”.

Potrivit politicianului, în acest caz imunitatea parlamentară nu-l va scăpa pe Ilan Șor de pedeapsa penală. „Sentința finală apare la Curtea de Apel. Poți să fii și deputat, dar dacă procesele sînt pornite anterior momentului cînd devii deputat și, fiind deputat, ești condamnat, atunci mandatul încetează de drept.

Nici nu trebuie să ridici imunitatea, ai plecat din Parlament automat”, a menționat spicherul. Totodată, Candu a sugerat că anumite probleme ar putea apărea și la etapa înregistrării lui Șor în cursa electorală, întrucît fiecare candidat trebuie să prezinte și un certificat de integritate. „Am fost întrebat dacă în general Șor poate fi candidat sau nu. Ca să candidezi în circumscripție uninominală sau chiar pe listă de partid mai trebuie să obții și un certificat de integritate”, a punctat el. Controversatul om de afaceri a fost condamnat de prima instanță la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru escrocherii în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani, în dosarul „furtul miliardului”. În prezent, dosarul se examinează de Curtea de Apel Cahul.

sursa:  evzmd.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here