Agora.md : Ex-viceprimarul de Orhei, Igor Grigoriev a f膬cut o serie de declara葲ii despre clasa politic膬 din Moldova

0
91

L-a f膬cut primar pe Ilan Shor, a fost cu PCRM 卯ntr-o duzin膬 de campanii electorale 葯i a fost 葯ef de staff a ba葯canului G膬g膬uziei, Irina Vlah. Este vorba despre ex-viceprimarul de Orhei, Igor Grigoriev, care a ob葲inut azil politic 卯n Spania dup膬 ce a primit amenin葲膬ri 卯n urma dezv膬luirilor sale. La emisiunea 鈥濱mportant鈥 de la TVC21, Grigoriev a f膬cut o serie de declara葲ii despre clasa politic膬 din Moldova, alegerile noi din Capital膬 葯i B膬l葲i 葯i despre Igor Dodon 葯i Vlad Plahotniuc.

鈥灻巒 R. Moldova oamenii vor la putere pentru ca s膬 se simt膬 boieri, s膬 poat膬 manipula, s膬 stea de sus cu paz膬, cu telefon de serviciu 葯i s膬 influen葲eze prin multe p芒rghii, starea financiar膬 din 葲ar膬. Corup葲ia 卯n R. Moldova e foarte dezvoltat膬 葯i asta mi葯c膬 oamenii s膬 vrea la putere鈥, declar膬 Grigoriev, care a reu葯it s膬-i aduc膬 pe mul葲i la putere.

Igor Grigoriev: Shor mi-a recunoscut c膬 l-a finan牛at pe Dodon 卯mpreun膬 cu Platon. Proiectele care-i bucur膬 pe orheieni genereaz膬 datorii de milioane 卯n bugetul local, Prim膬ria Orhei este condus膬 de Holdingul Shor, sfid芒nd legisla牛ia administrativ膬, iar Platon s-a implicat 卯n finan牛area campaniei lui Igor Dodon. Sunt doar c芒teva dintre dezv膬luirile pe care ni le face 卯n interviul de mai jos omul care a participat la 10 campanii electorale pentru PCRM, a condus staff-ul electoral al Irinei Vlah, iar, trei luni mai t芒rziu, l-a f膬cut pe Ilan Shor – primar de Orhei, iar el 卯nsu艧i a devenit viceprimar… deschide.md

Grigoriev 葯i-a amintit 葯i despre modul 卯n care a fost ridicat膬 imunitatea lui Vlad Filat.

鈥濱munitatea lui Filat a fost scoas膬 cu toate 卯nc膬lc膬rile. Dar, v膬 amin葲i, 卯n 2010, s-a citit o cerere de ridicare de imunitate a lui Voronin 葯i a citit-o Ghimpu de la tribun膬. Pentru asta au ridicat m芒na doar 11 PL-i葯ti, restul din alian葲膬 nu au f膬cut-o. Av芒nd 卯n vedere c芒葲i au votat 卯n 2015, e clar c膬 ceea ce s-a f膬cut a fost complot. Cei care au votat pentru ridicarea imunit膬葲ii lui Filat sunt complici la furtul miliardului. Chiar 葯i PL. Ei au fost jertfi葲i pentru c膬 nu trebuiau. Pentru ce le trebuie Ghimpu dac膬 al膬turi st膬 Leanc膬 卯mpodobit ca o mireas膬? (…) Leanc膬 trebuie s膬 stea al膬turi de Filat. 葮i el cu siguran葲膬 este urm膬torul鈥, conchide Grigoriev.

 

mai mult la :聽 agora.md

L膫SA葰I UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here