Agora.md : Candu afirmă că Șor nu va avea imunitate parlamentară dacă va deveni deputat: Procurorii pot să vină și să-l ia frumos din sală

0
111

în curand lui Șor i se va lua cureaua

Dacă va candida la alegeri și va trece în Parlament, Ilan Șor nu se va bucura de imunitate parlamentară. O spune speakerul Parlamentului Andrian Candu. Mai mult, Candu a făcut o vagă aluzie la posibilitatea ca Șor să nu fie admis la scrutin, făcând referire la certificatele de integritate pe care fiecare candidat va trebui să le completeze pentru a fi înregistrat. 

Candu a refuzat, la emisinea „Moldova în direct” de la Moldova 1, să-și spună opinia despre Șor, ci a tras doar unele concluzii.

„Urmează decizia executorie, acolo scuze nu mai sunt. Nu ar fi corect, eu ca președinte de Parlament, să spun ce cred. Când îmi expiră mandatul pot să spun multe. Șor a cooperat cu anchetatorii, a spus informații, fapte. Dar asta nu-l scutește de condamnare, e vorba doar de timp. Vom vedea dacă va fi admis sau nu la alegeri. Asta va spune ANI, care trebuie să elibereze certificat de ingtegritate”, a declarat speakerul.

Întrebat dacă primarul de Orhei ar putea scăpa de pedeapsă cu ajutorul imunității parlamentare, dacă va fi condamnat și de Curtea de Apel, Candu a negat.

„Șor nu va avea imunitate dacă va deveni deputat. Imunitatea nu se aplică. Să zicem, deși nu cred, el devine deputat, asta nu îl salvează. Procurorii vin, îl iau frumos din sală și gata”, a comentat Candu.

mai mult la : agora.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here