Adevarul.md : Judecătoria Orhei a respins contestaţia PAS de anulare a alegerilor în Jora de Mijloc

0
94
Judecătoria Orhei a respins contestaţia Partidului Acţiune şi Solidaritate prin care cerea anularea alegerilor din Jora de Mijloc. Instanţa a validat mandatul primarului nou ales, Marina Tauber, vicepreşedinte al Partidului „Şor”, transmite IPN.
„Instanţa a decis că respinge contestaţia depusă de Partidul Politic Acţiune şi Solidaritate împotriva Consiliului Electoral al Circumscripţiei Electorale Jora de Mijloc. Se confirmă legalitatea alegerilor locale noi ale primarului Jora de Mijloc, Orhei, şi se validează mandatul primarului ales, Marina Tauber”, a declarant Vladimir Fiodorov, juristul Partidului „Şor”.
Partidul Acţiune şi Solidaritate a cerut anularea alegerilor invocând că au fost comise încălcări grosolane şi fără precedent ale legislaţiei electorale în cadrul scrutinului din comună. Potrivit Maiei Sandu, preşedinte PAS, încălcarea de bază se referă la faptul că, deşi plafonul maxim de cheltuieli stabilit pentru alegerile din comuna Jora de Mijloc a fost de 93 de mii de lei lei, Partidul Politic Şor a cheltuit, conform estimărilor Promo-LEX, cel puţin 294 de mii de lei. La alegerile din 20 mai, 61% din alegători şi-au dat votul pentru Marina Tauber.

Citeste mai mult: adev.ro/p9a85y

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here