Adevarul.md : Ilan Şor se pregăteşte în zadar de alegeri? Andrian Candu: Certificatul de integritate a fost introdus pentru ca persoane ca el să nu ajungă în Parlament

0
111
Andrian Candu susţine că obiectivul modificărilor legislative prin care a fost introdus necesitatea eliberării de Autoritatea Naţională de Integritate a certificatului de integritate, atunci când cineva vrea să ocupe o anumită funcţie publică, a fost acela ca persoane ca Ilan Şor să nu ajungă să deţină funcţia de deputat. În aşa fel, speakerul a dat de înţeles că primarul de Orhei nu va fi eligibil să candideze la parlamentare.

Potrivit lui Andrian Candu, „viteza mai mică în procesul de judecată al lui Şor e o pată şi pe politicul de la Chişinău şi pe ţară în general”. „Eu nu pot suna judecătorii să le spun să judece mai repede ceva, fiindcă încalc legea”, a explicat şeful Legislativului la emisiunea „Replica” de la Prime. Preşedintele Parlamentului nu a ezitat să spună că Ilan Şor s-ar face vinovat de fraudele bancare. „Cine sunt beneficiarii? Noi toţi ştim şi am auzit şi comunicatele Băncii Naţionale, şi am văzut şi primul raport Kroll, unde figura un nume foarte des, fiind vorba de primarul de Orhei. De ce se plimbă liber? Aici deja pot să mă supăr sau să nu mă supăr, dar este instanţa de judecată care decide şi în a doua instanţă decizia deja vine executabilă”, a afirmat Candu.
Opoziţia de la Chişinău a criticat în mai multe rânduri guvernarea pe motiv că aceasta ar tărăgăna dosarul lui Ilan Şor, pentru a nu-l condamna pe primarul de Orhei şi pentru a-i permite să ajungă în funcţia de deputat.

Citeste mai mult: adev.ro/pglzos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here