0
52

Ve艧ti alarmante vin zilnic din 牛ara vecin膬. Moldovenii au 卯nceput s膬 se 卯mprumute masiv pentru a pl膬ti salariile 艧i pensiile, exporturile au sc膬zut dramatic, iar s膬r膬cia se ad芒nce艧te.

Datoria intern膬 de stat a Republicii Moldova cre艧te 卯n medie cu circa 10 milioane de lei (jum膬tate de milion de dolari) pe zi. Ritmul este mai mult dec芒t 卯ngrijor膬tor: de 24 de ori mai mare dec芒t cel din 2015, noteaz膬 Mold-Street. 脦n doar trei luni, din ianuarie p芒n膬 卯n martie, datoria intern膬 a crescut cu 959,1 milioane lei, fa牛膬 de 150 milioane lei – plusul din 2015, fiind cea mai mare rat膬 de indexare din ultimii ani. Totodat膬, exporturile s-au pr膬bu艧it, ceea ce poate fi explicat 艧i prin faptul c膬 牛ara nu mai are ce exporta.

moldova_elections

鈥濻itua牛ia din economie 艧i din finan牛ele 牛膬rii este foarte grav膬. 脦n lipsa unei finan牛膬ri externe, Guvernul este for牛at s膬 emit膬 h芒rtii de valoare pentru a se 卯mprumuta pe pia牛a intern膬 艧i a putea achita la timp pensiile, salariile etc鈥, a declarat expertul economic Sveatoslav Mihalache, potrivit publica牛iei citate. Pe de alt膬 parte, nimeni nu mai este dispus s膬 crediteze guvernul de la Chi艧in膬u, dup膬 furtul miliardului de dolari din b膬ncile moldovene艧ti, o fraud膬 echivalent膬 cu 12% din PIB-ul 牛膬rii. Nici m膬car Rom芒nia nu mai d膬 bani, de team膬 c膬 ar putea fi din nou fura牛i.

sursa : http://www.evz.ro/efectul-miliardului-furat-republica-moldova-e-in-pragul-colapsului.htm

L膫SA葰I UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here